no brakes

Brakepads, discs, handbrake. The brakes are crucial for your Volvo 480. Use this category to learn all you need to know!

Moderators: jifflemon, coyote1980, Rachel

Post Reply
User avatar
POE
Knows an Aerodeck isn't a 480
Posts: 276
Joined: Wed Dec 07, 2005 8:07 pm
Location: Hartlepool

no brakes

Post by POE » Sun Aug 12, 2007 6:53 pm

were shall i start ,renewed all brake pipes ,removed all abs wheel sensors,and having great difficulty bleeding ,seems to work ok for a few minutes then crap again ,fluid reservoir rises considerably after i pump brakes a few times ,could this mean lots of air in system?,warning light comes on also after pumping pedal,pedal goes hard with ignition off as should then other times wont and feels spongy,abs sensor on righthand rear faulty would this cause above problems HOPE NOT TOO MUCH TO TAKE IN ........help :cry:
1989 480 turbo ,saffron pearl, half leather with richmod and full custom bodykit

User avatar
robkendall
480 Is my middle name
Posts: 2694
Joined: Mon Mar 29, 2004 11:28 am
Location: 2nd star on the left and straight on til morning

Post by robkendall » Sun Aug 12, 2007 6:55 pm

needs bleeding badly by the sounds of things...would be the first thing to check anyways.

rgrds
rob
Warning! This post may contain traces of humour, sarcasm or wit. In case of allergic reaction call 0800 123 456 for free and confidential abuse. [img]http://img.photobucket.com/albums/v192/saracen480/spank.gif[/img]
[img]http://img.photobucket.com/albums/v192/saracen480/armynewx.jpg[/img]

User avatar
POE
Knows an Aerodeck isn't a 480
Posts: 276
Joined: Wed Dec 07, 2005 8:07 pm
Location: Hartlepool

Post by POE » Sun Aug 12, 2007 7:01 pm

hi , i've bled it about four times, and works okish for about five miutes then crap again ,possible leak in system??
1989 480 turbo ,saffron pearl, half leather with richmod and full custom bodykit

johnh0112
480 Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Jun 28, 2011 8:36 pm

Re: no brakes

Post by johnh0112 » Wed Jun 29, 2011 8:35 pm

Hey!

I have the same problem on my 1989 480 Turbo, Have you found a solution?

User avatar
glasgowjim
480 Is my middle name
Posts: 4827
Joined: Sun Oct 01, 2006 5:28 pm
Location: GLASGOW SCOTLAND

Re: no brakes

Post by glasgowjim » Wed Jun 29, 2011 9:26 pm

John they posted 4 years ago.

T850
480 Newbie
Posts: 21
Joined: Mon Feb 21, 2011 10:38 am

Re: no brakes

Post by T850 » Thu Jun 30, 2011 1:29 pm

Do you happen to have an ABS MKII-unit? With the small high-pressure-reservoir next to the almost triangular brake fluid reservoir?
If so, the bleeding procedure for these is kinda different.
Read it up in the original Volvo repair manual if you have access to these. If not, please consider going to a Volvo specialist or someone who knows old E34 BMWs (they used the same system!).
That pressure reservoir operates at over 100bar, so please bu effing careful around that, high-pressure streams of brake fluid are not something you want in your eye!

Post Reply