IC inst. consumption

From CEM to VEM, from LED to lightbulb and more. If you have an electrical problem, like a broken info-centre, search for answers in this category. This is also the place to be when you expect the problem to be of an electrical nature...

Moderators: jifflemon, coyote1980, Rachel

Post Reply
User avatar
swital
480 Newbie
Posts: 19
Joined: Wed Jan 18, 2012 3:17 pm
Location: Płock, Poland
Contact:

IC inst. consumption

Post by swital » Sun Sep 02, 2012 11:36 pm

My IC in ES 88' with B18EP shows inst. consumption only when I drive reverse :roll: :shock: :lol: When I drive forward its shows all time 0 l/100km
Average speed and distance and current speed are calculated correctly. Consuption signal is passed a single cable and it's ok. I corrected all the soldering on the board of instruments and IC but but it still doesn't work propelly. Maybe it has to do with the setting of the CO potentiometer :arrow: http://www.volvo-480-europe.org/forum/v ... 11&t=33606
480S B20F 94' Paris Blue Metallic
480 Collection 158/480 B20F 95' Drak Green Metallic
480 Turbo 92' 234 White
744 USA Turbo, 245 USA D24TIC++, 854 T-5R, 245 Hearse, V70II D5 Polestar, C70 I Cabrio, 440 88' B20F, V70I 2.5T Heico

User avatar
Captain Slow
480 Expert
Posts: 686
Joined: Wed Jun 06, 2007 9:13 pm
Location: St Andrews

Re: IC inst. consumption

Post by Captain Slow » Mon Sep 03, 2012 9:46 pm

Wow, thats a new one on me :rofl:

(Sorry I've no idea how to help)
Previously....
Whitney - 95 N White celebration No.449/480 now with Ladyforatey
Lula - 94 M Volvo 480GT Sold on...
Daphne - 95 M volvo 440si 1.8 73,000K (sold :()

User avatar
Van
480 Connoisseur
Posts: 800
Joined: Sun Sep 23, 2007 8:27 am
Location: Ich bin ein Berliner!

Re: IC inst. consumption

Post by Van » Tue Sep 04, 2012 5:53 pm

Drive in reverse all the time :lol:
(sorry, couldn't help it)
after over 10 years parted with the 1995 Volvo 480 ES 2.0

Post Reply