Search found 13 matches

by djbengan
Sat Apr 18, 2020 11:24 am
Forum: Engine (20)
Topic: Rough running - B18FT
Replies: 11
Views: 1174

Re: Rough running - B18FT

The rpm drops as the vacuum goes up, pressing the throttle does nothing.
by djbengan
Sat Apr 18, 2020 9:15 am
Forum: Engine (20)
Topic: Rough running - B18FT
Replies: 11
Views: 1174

Re: Rough running - B18FT

After winter sleep, the car lost it completely. Not sure what is what anymore. :wall: Runs for a few seconds, then vacuum creeps up towards zero and it stalls.

A little throttle added to get enough time for a movie.
https://photos.app.goo.gl/4jTpjGcpuQfbPeS17
by djbengan
Tue Nov 05, 2019 9:51 am
Forum: Engine (20)
Topic: Rough running - B18FT
Replies: 11
Views: 1174

Re: Rough running - B18FT

Something worked, the cables/connector going to the MAF was not in very good shape when I removed the grommet, but the knock sensor cable was also damaged, so one of them maybe? There is also something wrong with the crankcase ventilation hoses, check valve is not sealing on the oil catcher thing an...
by djbengan
Sat Nov 02, 2019 9:55 pm
Forum: Engine (20)
Topic: Rough running - B18FT
Replies: 11
Views: 1174

Re: Rough running - B18FT

Check MAF and ECT. Are the plugs getting black? Black smoke when accelerating?. This seems MAF related although it can also be ECU failure ( rare ). You should get 1L/30sec at the return hose. Check throttle potentiometer also, and knock sensor Sorry, but what is the ECT? Plugs ashy, exhaust fine.
by djbengan
Sat Nov 02, 2019 9:32 pm
Forum: Engine (20)
Topic: Rough running - B18FT
Replies: 11
Views: 1174

Re: Rough running - B18FT

jifflemon wrote:
Sat Nov 02, 2019 2:49 pm

You running standard ECU and boost? Any modifications ?
I got an robou modded ECU but also the original ecu, same problem with both. The coil is not original, but also nothing special. Otherwise full stock.
by djbengan
Fri Nov 01, 2019 6:12 pm
Forum: Engine (20)
Topic: Rough running - B18FT
Replies: 11
Views: 1174

Re: Rough running - B18FT

Just for clarification, I've volume tested the fuel pump by measuring. Seemed fine, but not tested the pressure.
by djbengan
Fri Nov 01, 2019 1:36 pm
Forum: Engine (20)
Topic: Rough running - B18FT
Replies: 11
Views: 1174

Rough running - B18FT

Hello! i'm in desperate need of help with my 480 Turbo from 88. Problem: Fuel or spark cut when going "positive" on boost gauge, loud pops/bangs from engine bay when trying to push anyway(does not sound like detonation/knock), no power and a strange idle jumping pattern that needs a good rev to snap...
by djbengan
Mon Jun 17, 2019 7:12 am
Forum: Engine (20)
Topic: Hose replacement?
Replies: 3
Views: 599

Hose replacement?

Hello! My air intake hose going from the airbox to the turbo has ruptured, the fitting on the turbo is melted and cracked and i cannot for the world find a replacement, stock or new silicone one, anywhere. It's just called "corner piece" in the partsbook, no 3468553-7. Can someone provide me with a ...
by djbengan
Mon Apr 29, 2019 6:52 am
Forum: Electrical system (30)
Topic: Loose connectors and sensors?
Replies: 7
Views: 960

Re: Loose connectors and sensors?

Just an update if anyone finds this thread.

The sensor pictured sits on the _underside_ of the fuel injector rail.
by djbengan
Tue Apr 16, 2019 12:25 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Loose connectors and sensors?
Replies: 7
Views: 960

Re: Loose connectors and sensors?

That's the one! Thanks heaps!
by djbengan
Tue Apr 16, 2019 11:37 am
Forum: Electrical system (30)
Topic: Loose connectors and sensors?
Replies: 7
Views: 960

Re: Loose connectors and sensors?

The knock sensor is there, under the idle valve thingy. So it's not that one. But Aux water pump seems to be the right track. But that does not fix the boost cut...
by djbengan
Mon Apr 15, 2019 11:08 am
Forum: Electrical system (30)
Topic: Loose connectors and sensors?
Replies: 7
Views: 960

Loose connectors and sensors?

Hello! Complete noob here, just brought home a one owner 480 turbo. Trying to sort a few things out but my Google Fu is not good enough I guess. I found a sensor yesterday just laying about in the engine bay. Where does it go/what does it do? Pic: https://drive.google.com/file/d/1Xjq3e09c3uWklOeptnX...