Search found 16 matches

by ijw101
Tue Dec 11, 2018 5:17 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Oil on speed sensor
Replies: 43
Views: 2544

Re: Oil on speed sensor

After reading this thread this morning I separated the the plug and socket measured the resistance of the sensor approx 2ohms. Cleaned the contacts spray of wd40 and I think that's cured. Thanks for the help
by ijw101
Mon Dec 10, 2018 4:30 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Oil on speed sensor
Replies: 43
Views: 2544

Re: Oil on speed sensor

Hi there my speedo issue is, the needle won't go past 40mph. Took the clocks apart done some resoldering but nothing looked a miss put all back still the same. Info centre works but gives very low average speed reading like 15mph and very poor fuel economy like 25mpg. Mines a 1.7 es auto where will ...
by ijw101
Mon Nov 19, 2018 7:46 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: 480ES dash electrical problem
Replies: 19
Views: 1261

Re: 480ES dash electrical problem

I traced mine using resistance readings the crank sensor around 220 ohms the lambda around 15 ohms but my 1st move was earth connections and check the connections between sensors and pin layouts on cem and ecu. The lambda won't stop the car starting. My final electrical fault was the previous owner ...
by ijw101
Mon Nov 19, 2018 3:35 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: 480ES dash electrical problem
Replies: 19
Views: 1261

Re: 480ES dash electrical problem

It's the CEM on the passenger side in a plastic case the ECU is in a metal case on the drivers side
by ijw101
Sun Nov 18, 2018 1:13 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: 480ES dash electrical problem
Replies: 19
Views: 1261

Re: 480ES dash electrical problem

The 1 is fuel pump and the other is fuel injection both controlled by the ecu. Mine would switch on then straight off again and it turned out to be the crank sensor, but mine wouldn't start. There are some circuit diagrams I down loaded.
by ijw101
Wed Nov 07, 2018 10:21 pm
Forum: Parts, Accessories & Brochures
Topic: Wanted rear springs
Replies: 4
Views: 341

Re: Wanted rear springs

Thank you.
It's just the cost of sorting my 480 es is spiralling
Out of control, but I am excited to get it on the road.
by ijw101
Tue Nov 06, 2018 7:10 pm
Forum: Parts, Accessories & Brochures
Topic: Wanted rear springs
Replies: 4
Views: 341

Re: Wanted rear springs

Let me know if you choose to sell them
👍🏻
by ijw101
Tue Nov 06, 2018 6:10 pm
Forum: Parts, Accessories & Brochures
Topic: Wanted rear springs
Replies: 4
Views: 341

Wanted rear springs

Does anyone have a pair of rear springs for my 1.7 92 es?
by ijw101
Sun Oct 21, 2018 10:14 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Re: Won't start

Mine has three wires to the radiator switch.
I don't have a back box for the exhaust so am not inclined to run it yet, but once I get the exhaust done I will look more into it.
by ijw101
Wed Oct 17, 2018 8:23 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Re: Won't start

That's great thanks 👍🏻
by ijw101
Wed Oct 17, 2018 7:08 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Re: Won't start

Next thing guys what temperature should the fan kick in I was scared and turned off at 94degrees the electric water pump continued to run
by ijw101
Wed Oct 17, 2018 7:06 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Re: Won't start

:hopping:
by ijw101
Wed Oct 17, 2018 1:14 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Re: Won't start

Well today I started my 480 and was pleased with the sound of the engine even though I have no back box. The problem of no fuel pump relay switching, was the crank sensor, I then had no spark but that was the previous owner not connecting the coil pack correctly causing me a little bit of head scrat...
by ijw101
Sat Oct 06, 2018 6:46 pm
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Re: Won't start

Yes thank you for your help.
by ijw101
Fri Oct 05, 2018 8:35 am
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Re: Won't start

Forgot to mention it's a 1.7 basic no abs or airbag.
I can't get to look at it till Monday now, I think the resistance reading should be around 200ohms is that correct?
by ijw101
Fri Oct 05, 2018 8:22 am
Forum: Electrical system (30)
Topic: Won't start
Replies: 19
Views: 964

Won't start

Hoping for some help🙏My '92 480 had been left for some time. When I recently purchased it the indicators didn't work or the ignition key wouldn't turn the engine. Led was constant and no central locking. Replaced CEM now that all works and led flashes goes off when doors are open. Turn ignition engi...